2015. október 23., péntek

Klasszikusok... kicsit másképpen: Zöldborsó főzelék

Borsófőzelék ...diétás verzió


Sokszor nem kell több ahhoz, hogy egészségesebbé, teljesebbé és diétásabbá tegyünk egy ételt, csupán annyi, hogy tudatosan válogassuk össze a hozzávalókat.
Ezzel a borsófőzelékkel is csak ennyi történt

Hozzàvalók
450 g mirelit zsenge zöldborsó 
1 fej vöröshagyma
1 ek oliva olaj
2 ek zabliszt
1.5 csapott kiskanál só
1 tk Update1 Zero Calories édesítő ( vagy bármilyen úgynevezett "negyedannyis" édesítő...ha pedig xiltet, vagy eritritet használsz, abból ugyanannyi kell, mint a sima cukorból, vagyis ennek a négyszerese , azaz. 3-4 teáskanál)
Bors
Petrezselyemzöld
(bio) só- mentes delikát (ételízesítő)
2-3dl tej és ugyanennyi víz

Elkészítése

A felaprított hagymát az olajon megdinsztelem, majd erre ráöntöm a borsót. Egy-két percig kevergetem, sózom, borsozom, rászórom a petrezselymet és felöntöm a tejjel és vízzel. Annyi folyadék kell rá, hogy ellepje a borsót.
Beleszórom az édesítőt és alacsony lángon főzöm néhány percig.
Ha már majdnem megfőtt a borsó, a lisztet elkeverem egy kis tejjel, vagy vízzel és behabarom vele a főzeléket.
Ezt követően megszórom egy kis só nélküli delikáttal (a színe végett), ha kell utána sózok és készre főzöm.

Jó étvágyat :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése