2014. május 19., hétfő

Csirkemell-tekercsek spenótos ricottával töltve


Olasz ízek tészta nélkül .... ilyen is van, így most biztosan kedvezek a hozzám hasonlóknak, akik imádják Itália ízeit, viszont elutasítsák a "szénhidrát-bombákat".

Ricotta, parmezán sajt,  olasz fűszerek, paradicsomszósz, Mozarella ... mind-mind a "csizmaország" kedvelt finomsága.  Ha Te is kedveled ezeket az ízeket, próbáld ki  a receptem.


Ehhez a  göngyölt csirkéhez elsőként az olasz- panírmorzsát kevertem ki.

Panír hozzávalói:
1 csésze  panírmorzsa  (általános, vagy UPDATE, vagy házi...bármelyik jó, a Te választásod)
1/2 tk só
1/2 tk petrezselyem
1/2 tk bors
1/2 tk fokhagyma granulátum
1/4 tk oregáno
1/4 tk bazsalikom

Ezeket jól összekevered és kész az "olasz-panír". 

*Ezt a mennyiséget nem fogod ehhez az ételhez felhasználni teljes mértékben, de  a maradékot tett el  és bármilyen más ételhez, amihez morzsa szükséges, felhasználhatod.






További hozzávalók:

8-9 vékony szelet csirkemell
kb. 1/2 csésze olasz panírmorzsa
1/4 csésze reszelt parmezán sajt
1 tojás
kb. 140 g fagyasztott spenótlevél (a Tesco-ban-ban vettem, olyan spenót levelet, ami kis kockákban van lefagyasztva, levél formában, nem turmixolva.)
1 doboz ricotta (Szarvasi Ricotta 250 g-os), amit Én használtam)
150 g Mozzarella sajt (Szeletelt Pizza Mozzarella )
Oliva olaj
1 csésze Pomodoro - szósz  ( * elkészítése lent)
só, bors

Elkészítése:

Mosd meg a csirkemelleket, majd  sózd, borsozd be őket.

Keverd össze az olasz panírmorzsát  2 ek  reszelt parmezánnal

Reszeld le a mozzarella-t és keverd össze a maradék parmezánnal, a ( kiolvasztott)  spenóttal, a tojással  és a ricottával.

 Fektesd le egyenként a csirkemelleket, terítsd rá a ricottás keveréket és tekerd fel a húsokat. Helyezd őket egymás mellé a tepsibe ...

...kend be őket a felvert tojással, majd szórd meg a panírmorzsával  és fújd be olivaolajjal...

Ha ezzel megvagy, tedd be az előmelegített sütőbe a húsokat kb fél órára.


...Ha az idő letelt, rétegezd rá a Pomodoro-szószt és reszeld, vagy fektesd rá a megmaradt mozzarella-t.
Süsd addig, amíg a sajt rápirul  a húsra   ... Jó étvágyat!

*Pomodoro-szósz hozzávalók: 1 konzerv szeletelt paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek olivaolaj, 1/2 vöröshagyma felaprítva, 1 répa feldarabolva, 1/2 csésze csirkealaplé, bazsalikomlevél.

Elkészítése: Az olajon fonnyaszd meg a vöröshagymát, majd  dobd rá a répát és pirítsd meg a fokhagymával együtt. Add hozzá a paradicsomot, a csirkealaplevet és főzd kb. 45 percig, alacsony hőfokon. Add hozzá a bazsalikomleveleket és főzd még 10-20 percig.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése