Az én chiffon tortám egy alap darab, töltelék és minden más flanc nélkül, de így is nagyon finom :-)
Csokis chiffon torta
Hozzávalók (egy püspökkenyér formához)
3 tojás sárgája
35 g olaj (kukorica, oliva, repce)
60 g tej
80 g magas kakaótartalmú étcsoki
15 g jó minőségű kakaópor
35 g liszt
1/4 tk sütőpor
1/4 tk szódabikarbóna
3 tojás fehérje
50 g cukor
1/2 tk citromlé
Elkészítése
Gőz fölött megolvasztom a csokit
Egy másik tálban a száraz hozzávalókat elegyítem, vagyis a lisztet a kakaóporral, a szódabikarbónával és a sütőporral. Mindezt folyamatosan hozzákeverem a tojásos masszàhoz.
Eközben borotgéppel felverem a tojásfehérjéket kemény habbá, a végén belecsorgatvava a citromlevet.
Végül óvatosan, 3 részletben hozzákeverem a toásfehérjét a csokis tésztához, amit kivajazott püspökkenyérformába öntök, és kb. 180 fokon sütöm 40 percig.
Ha a tésztába szúrt tű száraz marad, kész a sütemény
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése