2014. december 15., hétfő

Pina Colada - torta

L
Íme egy torta a nemrégiben közzétett Chiffon-torta alappal...Pina Colada ízzel.
Aki szereti a kókuszt és az ananászt ...pláne magát a koktélt, mindenféleképp próbálja ki ezt a receptet, nem fogja megbánni.
...Egy rossz hírem van: rum nélkül készül ...


Az alap tészta receptet a 'Chiffon - torta titka' bejegyzésnél találjátok, csak egy dolgon változtattam, mégpedig a mennyiségeken. Egy 26 centis tortaalaphoz mindenből a dupláját kell venni!


Amíg a tészta sül, pirítok kókuszreszeléket ...


...és mandulaforgácsot ...


...majd elkészítem az ananászos tölteléket


...ehhez ananászkoncervet használtam

Ananászos töltelék hozzávalói:
1 konzerv ananász
2 ek cukor
2 ek étkezési keményítő

Elkészítése
A konzerv ananászt levével együtt botmixerrel pürésítem, majd felteszem főni a cukorral együtt. Ha felfőtt, belekeverem az előzőleg kb 2 ek vízzel elkevert keményítőt. Ezzel együtt felfőzöm, majd leveszem a tűzről és hagyom teljesen kihűlni.


Következő művelet a krémsajtos tejszínhab elkészítése

Krémsajtos tejszín hozzávalói
1 doboz Mascarpone
0,5 l habtejszín
4 ek cukor
1 tk vanilia aroma
Habfixáló (előírás szerinti mennyiség; 2-3 zacskó)

Elkészítése
Elsőként kikeverem a mascarpone-t a vaniliával és a cukorral, majd a jól lehűtött habtejszínt elkezdem felverni úgy, hogy a habfixálót folyamatosan adagolom hozzá.

Ha a tejszínből jó kemény hab lett, hozzáadom 2-3 részletben a mascarponét.

Ha mindezzel megvagyunk, megkezdhetjük az ' építkezést'

A tésztát ketté, vagy ha tudjátok 3 lapra szeljük

Ha az ananász jól sikerült, ez azt jelenti, hogy jó kocsonyás lett, akkor meg tudjátok vele kenni a lapokat és erre kerül egy réteg hab ... Ha nem sűrűsödött be, az se nagy gond -az enyém se sikerült-, így kisebb adagokban a habba kevertem (nem az összes habba, csak annyiba, amennyit éppen a lapra akartam kenni) és ezzel az ananászos habbal kentem meg a lapokat.

Ha egymásra tettétek a három lapot, az egészet körülkenjük a maradék mascarponés habbal, az oldalára rálapogatjuk a pirított kókuszt és mandulát, a kókusszal megszórjuk a tetejét is, majd díszítjük lime karikákkal és sült ananászkarikákkal.

Sült ananász elkészítése
A friss ananászból nagyon vékony szeleteket vágunk, ezeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 80-100 fokon pirulásik sütjük.

Nagyon finom torta, biztosíthatom!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése