Szeretem a sokszínűséget, folyton kutatom az újat, a különlegeset ... Ez a szenvedélyem ....de még a magamfajta életében is vannak megszokott, egyszerű, mindennapi dolgok ... és étkek.
Ilyen nálam a Bolognai spagetti
Én személy szerint rajongok a tésztás ételekért ... A gyerekek pedig szinte egytől -egyig szeretik ... Zoli is szívesen fogadja, ezért sűrűn kerül az asztalra ez az egyszerű, gyorsan elkészíthető, nem túl költséges egytál étel.
Íme a hozzávalók: ... Itt meg kell jegyeznem, hogy az egyszerű, mindennapi kategóriába tartozó ételek, amelyek fejből jönnek, szó szerint találomra készülnek, ezért pontos recept nincs.
Hozzávalók
1/2 kg darált sertés hús
2 főre való spagetti tészta (mivel a tészta mennyiségének meghatározásával mindïg mellélövök, tészta mércét használok.)
1 közepes fej hagyma
1/2 - 1 csésze hús-alaplé
1 öntet tej
3dl-1/2 l. Paradicsompüré
Só, bors, oregánó, bazsalikom
Sajt
Olaj, pálma-, vagy kókuszzsír (a hagyma dinszteléséhez)
Elkészítés:
A hagymát felaprítom, üvegesre dinsztelem a zsiradékon.
A daralt húst a hagymára borítom és addig főzöm, amíg a nyers hús szine eltűnik, közben sózom, borsozom.
A hagymás-húsos egyveleget felöntöm a húslével és hagyom, hogy elfőjje nagyjából a levét, majd löttyintek rá egy kis tejet, végül felöntöm paradicsompürével. Nem öntöm rá egyből az egészet, mert az, hogy mennyi paradicsommal készítem, az függ attól is, milyen pürét használunk...ízlés dolga.
Fűszerezem oregánóval és bazsalikommal és főzöm még egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek és a hús is teljesen átfőjön.
Míg a ragu fő, a tésztátnis elkészítem a zacskón levő utasítás szerint.
Ha kész, a tésztára tálalom a bolognai ragut és sajtot reszelek rá.
Jó étvágyat!
A bolognai spagettinek ez az egyik legegyszerűbb elkészítési módja. Nem tettem bele se nyers paradicsomot darabolva, se répát és még ki tudja mit ... De mi így szeretjük :-)
Ti hogy szeretitek?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése