Rengetegszer készítettem már tonhalkrémet, mert mindannyian nagyon szeretjük kétszersültre kenve, de akár magában, zöldsalátával is, de eddig ez sikerült a legfinomabbra , úgyhogy maradok is ennél a receptnél ...amit veletek is megosztok. Ez a finomság tökéletes reggeli, vagy vacsora bárkinek úgy, hogy testsúlycsökkentő diétába is tökéletesen beillik.
Két kisebb szelet (kb 70 gramm-os) rozsos pirítósra kenve a kalóriaértéke megközelítőleg 250 kcal , amely kb 35 g szénhidrátot, 8 gramm zsírt és 13 gramm fehérjét tartalmaz. A zsírtartalmát tovább lehet azzal csökkenteni, ha elhagyjátok a majonézt és a tejfölt, helyette görög joghurtot használtok... a fanatikusok fogyasszák így, de én maradok a tökéletes ízélmény érdekében az eredeti receptnél, amely a következő...
Hozzávalók:
2 konzerv olajos tonhal (lecsepegtetve)
2 ek majonéz
1 ek tejföl
1 kis fej, vagy egy fél fej lilahagyma aprítva
2 ek aprított kapribogyó
2 ek friss petrezselyem
1 ek friss metélőhagyma
1 tk dijoni mustár
1 ek citromlé, vagy salátaecet
só, bors
Elkészítés:
Mindent összekeverek, lehűtöm és már fogyasztható is.
Ennyire egyszerű
Jó étvágyat!
Ui...
Olyan tonhalkonzervet válasszatok, amely csíkos hasú tonhalból készült, mert ez a fajta hal sokkal kevesebb higanyt tartalmazhat, mint fehérhasú társa. Olvass utána HáziPatika oldalán
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése