2017. április 19., szerda

Tonhalkrém No.1...Eddig a legjobban sikerült tonhalkrém feltétem


Rengetegszer készítettem már tonhalkrémet, mert mindannyian nagyon szeretjük kétszersültre kenve, de akár magában, zöldsalátával is, de eddig ez sikerült a legfinomabbra  , úgyhogy maradok is ennél a receptnél ...amit  veletek is megosztok. Ez a finomság tökéletes reggeli, vagy vacsora bárkinek úgy, hogy testsúlycsökkentő diétába is tökéletesen  beillik.
Két kisebb szelet (kb 70 gramm-os) rozsos pirítósra kenve a kalóriaértéke megközelítőleg 250 kcal  , amely kb 35 g szénhidrátot, 8 gramm zsírt és 13 gramm fehérjét tartalmaz. A zsírtartalmát tovább lehet azzal csökkenteni, ha elhagyjátok a majonézt és a tejfölt, helyette görög joghurtot használtok... a fanatikusok fogyasszák így, de én maradok a tökéletes ízélmény érdekében az eredeti receptnél, amely a következő...


Hozzávalók:
2 konzerv olajos tonhal (lecsepegtetve)
2 ek majonéz
1 ek tejföl
1 kis fej, vagy egy fél fej lilahagyma aprítva
2 ek aprított kapribogyó
2 ek friss petrezselyem
1 ek friss metélőhagyma
1 tk dijoni mustár
1 ek citromlé, vagy salátaecet
só, bors

Elkészítés:
Mindent összekeverek, lehűtöm és már fogyasztható is. 

Ennyire egyszerű


Jó étvágyat!


Ui...

Olyan tonhalkonzervet válasszatok, amely csíkos hasú tonhalból készült, mert ez a fajta hal sokkal kevesebb higanyt tartalmazhat, mint fehérhasú társa.  Olvass utána HáziPatika oldalán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése