Nem nagy dolog, egy egyszerű kapros túrólepény, ami elkészülhet sós és édes változatban is, de az biztos, hogy gyermekként sokat ettünk ilyet, majd többször is próbálkoztam különböző receptekkel én is, de eddig egyik sem sikerült. Általában sütés közben szétesett stb....lehet, hogy csak én voltam az idétlen...nem tudom, de a lényeg, hogy megtaláltam az igazit!
Kapros túrólepény (sós változat)
Hozzávalók (4 főre)
30 dkg túró
1 db tojás
1 kiskanál só
7 dkg kukoricadara
ízlés szerint kapor
olaj (repce) a kisütéshez
Elkészítés:
A túrót összekeverjük a tojással, majd hozzáadjuk a sót és a kukoricadarát, majd összegyúrjuk. A masszát állni hagyjuk 15 percig, majd kis gombócokat formázunk belőle, kissé ellapítjuk őket és közepesen bő olajban kisütjük.
Gyorsan elkészül, nagyon finom és egy lazább diétába is simán beilleszthető, hiszen egy adag csak 179 kalória, 14.3 g szénhidrátot, 14.6 g fehérjét és 6.8 g zsírt tartalmaz.
Megjegyzés: A gasztronómiával és az egészséges táplálkozással hobbiként foglakozom, ami annyit jelent, hogy az ezirányú ismereteimet nagyrészt az internet adja, valamint személyes tapasztalataimat osztom meg. A tápérték kiszámítását önmagam egy alkalmazás segítségével végzem, ezért 100 %-ban nem biztos, hogy fedi a valóságot.
Köszönöm, ha ezt elfogadjátok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése