A magam részéről, fagyasztott erdei bogyós gyümölcsöt használtam ehhez a szószhoz, de készülhet csak áfonyából, vagy eperből, málnából, szederből ... bármilyen bogyós gyümölcsből.
Isteni finom, Nekem elhihetitek :-)
Hozzávalók:
2 és 1/2 csésze szabadon választott bogyós gyümölcs (fagyasztva, vagy frissen...mindkettő megfelel)
1/2 csésze narancslé (lehet 100% -os juice, vagy frissen préselt narancs is)
3/4 csésze barna cukor
1/8 teáskanál fahéj
kb 2 evőkanál víz
kb 2 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítése:
A gyümölcsöket a narancslével feltesszük melegedni
Miután felengedett a gyümölcs, hozzáadom a barna cukrot és a fahéjat ...
.........Addig kevergetem, míg el nem olvad a cukor (ne főzzük teljesen szét a gyümölcsöket!!!.......
...Eközben kikeverjük a keményítőt a vízzel. (a két evőkanál keményítőhöz ugyanannyi vizet írtam, igazából annyi vízre van szükség, amennyi feloldja a keményítőt.) Miután kaptam egy fehér (tej színű) folyadékot, belekeverem a gyümölcsbe, felfőzöm és addig kavargatom, amíg el nem éri a kívánt sűrűséget (sokáig nem kell főzni!)
A szósz el is készült...tálalható melegen és hidegen...ki hogy szereti :-)
Ti mihez készítettétek el?
Stíria metélthez fogom kipróbálni. 😊
VálaszTörlésHello ha nincs eppen otthon keményítőm akkor mit tehetek helyette??
VálaszTörlés