2013. január 9., szerda

Erdei gyümölcs szósz...amihez csak szeretnéd

...Lehet kísérője fagyinak, sült húsnak ... én palacsintához készítettem ezt a  finomságot.
A magam részéről, fagyasztott erdei bogyós gyümölcsöt használtam ehhez a szószhoz, de készülhet csak áfonyából, vagy eperből, málnából, szederből ... bármilyen bogyós gyümölcsből.
Isteni finom, Nekem elhihetitek  :-)

Hozzávalók: 
2 és 1/2 csésze  szabadon választott bogyós gyümölcs (fagyasztva, vagy frissen...mindkettő megfelel)
1/2 csésze narancslé (lehet 100% -os juice, vagy frissen préselt narancs is)
3/4 csésze barna cukor
1/8 teáskanál fahéj
kb 2 evőkanál víz
kb 2 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítése:

A gyümölcsöket a narancslével feltesszük melegedni 



Miután felengedett a gyümölcs, hozzáadom a barna cukrot és a fahéjat ... 
.........Addig kevergetem, míg el nem olvad a cukor  (ne főzzük teljesen szét a gyümölcsöket!!!.......



...Eközben kikeverjük a keményítőt a vízzel. (a két evőkanál keményítőhöz  ugyanannyi vizet írtam, igazából annyi vízre van szükség, amennyi feloldja a keményítőt.) Miután kaptam egy fehér (tej színű) folyadékot, belekeverem a gyümölcsbe, felfőzöm és addig kavargatom, amíg el nem éri a kívánt sűrűséget (sokáig nem kell főzni!)



A szósz el is készült...tálalható melegen és hidegen...ki hogy szereti  :-)

 
 




Ti mihez készítettétek el?


2 megjegyzés: