2017. április 15., szombat

Burgonya helyett cukkini...

A cukkini lúgosít, karcsúsít és hidratál is egyben ...miért is ne választanánk inkább ezt az alternatívát, ha rösztit szeretnénk készíteni mondjuk reggelire.


Fűszeres görög joghurttal tálalva igazi tavaszi finomság. 

A receptem négy személyre szól, ami 8-9 rösztit jelent mindösszesen, amelyeket fagyis kanállal adagoltam az olajba. Ez azért fontos, mert így lett a tápértéke is megállapítva.:


Hozzávalók:

1 nagyobb vagy két pici cukkini  (kb 150 g)
2 tojás
2 nagy gerezd fokhagyma
50 g finomliszt
50 g zabliszt
majoranna, korianderlevél, só
repce olaj
1 tk étkezési keményítő



Elkészítése:

A cukkinit lereszelem, besózom és hagyom addig állni, amíg a többi hozzávalót előkészítem.
Ha ezek megvoltak, a cukkiniből kicsavarom a folyadékot, majd hozzáadom a tojást, a reszelt fokhagymát, a fűszereket, a liszteket és a keményítőt. Elkeverem és ha van időnk, hagyom egy kicsit állni.

Ezután fagyis kanállal a már felmelegített olajba adagolom

A sütés közepesen bő olajban történik, ami nálam azt jelenti, hogy kb egy ujjnyi olajban sütöm, tehát nem kell ellepni az olajnak a fasírtokat, de azért legyen is alatta, hogy nem tapadjon le.
Én személy szerint repce olajjal sütök, de használható más is.

Fűszeres görög joghurtba mártogatva isteni reggeli

Jó étvágyat.

Tápértéke:
1 adag : 2 db röszti

Szénhidrát: 20.1 g
Zsír: 15.9 g
Fehérje: 6.4 g
Energia: 241 kcal


Megjegyzés: A gasztronómiával és az egészséges táplálkozással hobbiként foglakozom, ami annyit jelent, hogy az ezirányú ismereteimet  nagyrészt az internet adja, valamint személyes tapasztalataimat osztom meg. A tápérték kiszámítását önmagam egy alkalmazás segítségével végzem, ezért 100 %-ban nem biztos, hogy fedi a valóságot.

Köszönöm, ha ezt elfogadjátok








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése