Fűszeres görög joghurttal tálalva igazi tavaszi finomság.
A receptem négy személyre szól, ami 8-9 rösztit jelent mindösszesen, amelyeket fagyis kanállal adagoltam az olajba. Ez azért fontos, mert így lett a tápértéke is megállapítva.:
Hozzávalók:
1 nagyobb vagy két pici cukkini (kb 150 g)
2 tojás
2 nagy gerezd fokhagyma
50 g finomliszt
50 g zabliszt
majoranna, korianderlevél, só
repce olaj
1 tk étkezési keményítő
Elkészítése:
A cukkinit lereszelem, besózom és hagyom addig állni, amíg a többi hozzávalót előkészítem.
Ha ezek megvoltak, a cukkiniből kicsavarom a folyadékot, majd hozzáadom a tojást, a reszelt fokhagymát, a fűszereket, a liszteket és a keményítőt. Elkeverem és ha van időnk, hagyom egy kicsit állni.
Ezután fagyis kanállal a már felmelegített olajba adagolom
A sütés közepesen bő olajban történik, ami nálam azt jelenti, hogy kb egy ujjnyi olajban sütöm, tehát nem kell ellepni az olajnak a fasírtokat, de azért legyen is alatta, hogy nem tapadjon le.
Én személy szerint repce olajjal sütök, de használható más is.
Fűszeres görög joghurtba mártogatva isteni reggeli
Jó étvágyat.
Tápértéke:
1 adag : 2 db röszti
Szénhidrát: 20.1 g
Zsír: 15.9 g
Fehérje: 6.4 g
Energia: 241 kcal
Megjegyzés: A gasztronómiával és az egészséges táplálkozással hobbiként foglakozom, ami annyit jelent, hogy az ezirányú ismereteimet nagyrészt az internet adja, valamint személyes tapasztalataimat osztom meg. A tápérték kiszámítását önmagam egy alkalmazás segítségével végzem, ezért 100 %-ban nem biztos, hogy fedi a valóságot.
Köszönöm, ha ezt elfogadjátok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése