Grillezett szezámos pulykafasírt, kapros tejföllel
Fasírt hozzávalói
500 g darált pulykahús
1 nagy tojás
30 g szezámmagliszt
30 g krémsajt
4 tk saját fasírt fűszersó. (a fűszersó összetétele a bejegyzés végén)
Elkészítése
Az összes hozzávalót blenderbe, szeletelőgépbe teszem, és összeturmixolom, majd vizes kézzel fasírtokat formázok és ha van idő rá, hagyom egy kicsit állni hűtőben, mielőtt megsütöm őket.
Serpenyőben sütöm meg őket, de bő zsíradék nélkül... Én kókuszzsírt használtam (persze mással is helyettesíthető) éppen annyit, hogy ne kapjanak oda a gombóckák.
Kapros tejföl elkészítése:
Ízlés szerint összekeverem a tejfölt (3-5 dl) a citromlével, sóval és kaporral
Én a fasírt mellé köretnek párolt brokkolit tálaltam, de ez a húsgolyó kiváló feltétje lehet főzelékeknek, vagy hamburger-húsként is elkészíthető
A szezámmag roppant hasznos élelmiszer, ugyanakkor ritkán fogyasztjuk, szerintem.
Ha fel szeretnétek turbózni ezt a fulykafasírtot, - a liszten kívül- szezámmagot is gyúrhattok bele.
A következő bejegyzésemben a szezámmag áldásos hatásairól fogok írni, le ne maradjatok róla!!!
...végül a fasírt fűszersó összeállítása
Szeretem a fűszersókat, ugyanakkor nem szeretem őket készen a boltban megvenni, mert legtöbbször tartalmaznak felesleges és nélkülözhető adalékanyagokat
Roppant egyszerű összeállítani ezeket a fűszereket, mint például ezt is...
Ami kell hozzá (az arányoktól akár el is lehet térni):
1 tk só (himalája , vagy tengeri)
2 tk szárított zöldségkeverék ( só és minden adalék nélküli delikát például)
1-2 tk fokhagymapor
1 tk kakukkfű
2 tk majoranna
1-2 tk köménymag
Adható még hozzá chili is, ha szeretitek a csípőset. :-)
Ez egy jó ks adag, későbbre is marad belőle
...
Próbáljátok ki, jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése