2015. október 16., péntek

Van aki édesen, van aki sósan szereti...


Mi így is, úgy is ... a Zabpelyhes - túrós puffancsot

Miután rátaláltam erre a receptre, gondoltam kipróbálom egymás után mind a két variációt, a sósat és az édeset is. Vacsorára jött a sós változat, másnap reggel az édes

Egyik finomabb volt, mint a másik...mitöbb : egészségesebb.
A zabpehelyliszt által fehérjében és rostban gazdagabb finomságot kaptunk, mintha sima fehér liszttel készítettem volna el, alacsonyabb is lett a szénhidrát tartalma, amely lassabban is szívódik fel.

Lássuk először a sósat

Hozzávalók:
25 dkg túró
3 púpos evőkanál zabpehelyliszt
2 tojás
Csipet só
Repce-, olíva-, vagy kókuszolaj a sütéshez


Egyszerűen csak össze kell keverni a hozzávalókat. (én blenderbe tettem és összeturmixoltam) és kisütni, mint a palacsintát.

Nem kell meglepődni, amikor kisül, kicsit nyersnek tűnik a belseje, a megfelelő állagot akkor éri el, ha kihűl

Én kapros tejfölt kevertem hozzá, nagyon finom volt (tejföl, kapor, só, citromlé)



Az édes változat csak egy dologban különbözik , abban, hogy édesítő kerül bele ( aki úgy szeretné, rakhat helyette cukrot )

Én 1 evőkanál update1 Zero Calories  (eritrit és stevia alapú édesítőszer) édesítőt adtam hozzá. Ha sima cukrot raktok, a négyszeresét tegyétek bele, mert ez az édesítő 4x édesebb, mint a cukor, vagy hasonlók

Próbáljátok ki, jó étvágyat!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése