2015. október 10., szombat

Az ősz egyik finomsága, a füge


Egyre több helyen lehet már kapni a fügét, aminek én személy szerint nagyon örülök.
Az érett füge  -magas antioxidáns tartalmán túl-  nagyon finom és sokféle étel is készíthető belőle, bár én inkább a nyers, gyümölcskénti fogyasztására szavazok...

Akit esetleg az íze még nem győzött meg, azt megpróbálom rábeszélni azáltal, hogy összeszedem itt egy csokorba mindenféle előnyét

Tápértékét elsősorban káliumtartalma adja, amely segíti a vér tisztulását, segít csökkenteni az inzulint, ezáltal kordában tartja a diabéteszt, illetve jó hatást gyakorol a szívre és a vérnyomásra.

Rendkívül magas kálciumtartalma hozzájárul csontjaink , fogaink egészségéhez, a benne levő B vitaminok pedig az emésztést és a táplálékfelszívódást segítik, valamint jótékonyan hat az idegekre.

A legjobb, ha mi  szeptemberben és októberben fogyasztjuk, mert  nálunk az érési ideje ilyenkorra esik.
A még teljesen be nem érett gyümölcs szobahőmérsékleten néhány nap alatt eléri fogyasztási állapotát, a teljesen érettek 2-3 napig szépen elállnak hűtőben (célszerű becsomagolni őket, hogy ne vegyék át más ételek illatát)
Fogyasztás előtt mossuk őket jól meg
                         


Foto és forrás: google


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése