2014. október 30., csütörtök

Csirkemell mustáros szószban, rizs-mix körítéssel

Előszerettel használom a Dijon-i mustárt főzéshez. Mártogatósnak -pl.  virslihez - nekem  túl intenzív, de főzéshez nagyon szeretem.

Csirkemell mustáros szószban, rizs-mix körítéssel

Hozzávalók:
4-5 szelet (úgy 1/2 kg)  csirkemell
2 ek olivaolaj
Só, bors
1/3 csésze húsalaplé
1/2 csésze főzőtejszín
2 evőkanál Dijon-i mustár
1-1 tk oregánó és tárkony

1 csésze rizs vegyesen (fehér, barna, vad, vörös)

Elkészítése



A csirkemellet besózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben, egy kis olivaolajon megsütjük

Miközben a hús sül ...


....elkészítjük a húsalaplevet. Ezt vagy kockából, vagy -úgy mint én - lefagyasztott alapléből oldjuk meg. Én ha húslevest főzök, mindíg nagy adagot készítek és így mindíg marad, amit le lehet fagyasztani alaplének. Ilyen zárható zacsikban teszem el, 1-2 dl- es adagokban...és így mondanom ugye nem is kell sokkal finomabb lesz minden, mintha kockát használnék.



...de visszatérve az ételünkhöz, tehát amíg a hús pirul, felolvasztom az alaplevet (vagy elkészítem), a tejszínt összekeverem a mustárral, a fűszerekkel, majd mindezt belekeverem az alaplébe és ha a hús kész, mindezt ráöntöm, egy picit még összefőzöm és kész is.

A rizst még az elején felteszem párolódni, és mire mindennel megvagyok, a rizs is elkészül.

Jó étvágyat!

Várom az ötleteiteket, hogy ti szoktatok-e Dijon-i mustárt főzéshez használni és hogyan?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése