2014. október 27., hétfő

BonBon házilag ... MADE WITH LOVE




Ha valakinek ajándékba bonbont viszünk, nagy az esély rá, hogy azt vagy  ki sem bontja, vagy továbbadja egy adandó alkalommal  valaki másnak... Így van ez a pezsgőkkel is.

Amennyiben azonban saját készítésű édességgel érkezel, biztos lehetsz benne, hogy az el fog fogyni ... Pláne, hogyha olyan finom, mint a most következő bonbon, amelynek  Mascarponés sárlabda nevet adtam, mert a golyók készítésekor teljesen olyan érzésem volt, mintha sárral dolgoznék ... Remélem ez nem veszi el a kedveteket :-)

Az elkészítése az egyszerűbbnél is egyszerűbb, nem is kell hozzá csak :

Kb. 35-40 db Oreo, vagy (  a Lidl-ben kapható) Neo keksz
1 doboz (250 g) Mascarpone  ( vagy egy kicsit kevesebb)
150-200 g tortabevonó csoki ( szintén Lidl-ben vásárolt FinCarré - t használtam)
Dekorációs szóró cukor (nem kötelező)


A kekszet aprítógépben feldaráljuk ...


A ledarált kekszet összekeverjük a Mascarponéval. (használj robotgépet)

A masszából golyókat gyúrunk és betesszük a hűtőbe addig, amíg elkészül a máz...


A csokit feldaraboljuk és gőz felett felolvasztjuk


Ha mindez kész van, bevonjuk vele a golyókat és megszórjuk cukorral, vagy egy kis keksz darával.

Ennyi az egész ... Most már csak le kell hűteni és csomagolható, tálalható, ajándékozható ...

Érdemes kipróbálni, mert finom, gyors és könnyű elkészíteni ... Ami pedig mindennél fontosabb: szeretettel  készült :-)


Apa születésnapjára vittük ezt a finomságot, de mondhatom, hogy mindenki kitett magáért a családból.



Kacsacombot sütött anya és csirkét, párolt gyümölcsökkel, grillezett ananásszal és zöldségekkel...



A ünnepi torta pedig egy igazi műremek ...vadászt ábrázoló marcipánnal 


Barbi -  a húgom- is  édességekkel készült, nála a kókusz kapta a főszerepet:



A süti és a bonbon is az ő készítése.

Mit szóltok? Szívesen megkóstoltátok volna biztosan Ti is :-)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése