2014. október 29., szerda

Juharszirupos almás - fahéjas palacsinta


Palacsinta... Ez volt Jazi reggeli kívánsága...de almás legyen! Sőt ... Reszelt almás! Csak ennyi...reggelire :-)

Nem nagy kívánság, egy- kettőre összedobható ... teljes kiőrlésű lisztből, nád- és  gyümölcscukorral ... A tudatos táplálkozást támogatva.

Hozzávalók 8-10 db-hoz:

2 db alma 
2 csésze tej
1 + 1/3 csésze liszt  (3/4 része teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, a többi fehérliszt)
1 tojás
1 ek olivaolaj
1 tk szódabikarbóna
1 ek gyümölcscukor
1 ek barna nádcukor
1 tk fahéj
Szódavíz

Elkészítése

Reszeljük le az almát ...
A szódavíz kivételével mindent keverjünk össze, majd annyi szódát tegyünk hozzá, amennyivel egy nem túl híg, de de jó folyós palacsintatésztát kapunk.

Kisütjük hagyományos módon és rácsurgatott  juharsziruppal és fahéjjal tálaljuk ... Vagy csak úgy simán - ahogy általában a gyerekek szeretik :-)


Kérdezhetitek, hogy miért keverem-kavarom a hozzávalókat, hogy ilyen, meg olyan liszt, ilyen cukor, meg olyan cukor ... Mindezt azért teszem, mert így próbálom egy kicsit visszább fogni az adalékok finomított változatait, mindezt helyettesítve finomítatlan, alacsony glikémiás indexű, csökkentett cukortartalmú  hozzávalókkal ... És próbálom tenni ezt úgy, hogy minél inkább megmaradjak a hagyományos ízhatásnál és természetes hozzávalókat használjak. 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése