2014. november 2., vasárnap

Tökös-mézes cupcake


Tökös mézes cupcake 

Már javában itt az ősz, jöhetnek a fűszeresebb, aromásabb ételek ... A süteményekbe belekerül a fahéj, a gyömbér, a mézeskalács fűszer ... és itt meg is kell állnom, mert magyarázatot kell fűznöm a cupcake-em elnevezéséhez, hiszen a Tökös - mézes cupcake nevet kapta és ehhez képest méz egy csepp sincs benne ... helyette viszont került a tésztájába mézeskalács fűszer egy jó nagy kanállal...

Másik különlegessége a pürésített tök, melynek elkészítése roppant egyszerű, mint ahogy már leírtam 1-2 bejegyzéssel ezelőtt : a sütőtököt megsütjük, majd kikaparom a húsát és összeturmixolom, annyira, hogy bébiétel állagot kapjon. + 1 ötlet, hogy én le is szoktam fagyasztani a pürét, így nem probléma ha nincs itthon tök, ill. nem kell kivárni amíg megsül.

Vágjunk is bele!

Hozzávalók

1 csésze fehérliszt
1 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 zacskó vaniliás pudingpor
2 tk szódabikarbóna
1/4 tk só
1 ek mézeskalács fűszer
226 g vaj 
1 csésze barna cukor
1 csésze kristálycukor ( én a felét gyümölcscukorral helyettesítettem)
4 tojás
1 tk vanilia aroma
1 + 2/3 csésze (= 4.4 dl, vagy 15 oz) pürésített tök

Elkészítése


Egy tálban elvegyítjük a liszteket, a pudingport, a szódabikarbónát, a sót és a mézeskalács fűszert


A robotgépünk táljában összedolgozzuk először a vajat a cukrokkal, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a vaniliát, majd a tökpürét.


Végül a masszához hozzákeverem a lisztes keveréket ... Ezzel készen is van a tészta.


A muffinos papírkosárkákat  rakunk a muffinsütő formába és háromnegyed részig belekanalazzuk a  tésztát


Miközben sül és hűl a sütink, kikeverünk egy egyszerű vajas krémet díszítésnek.

Hozzávalók

113 g vaj
2 csésze porcukor
1 tk vanilia aroma
3-5 tk habtejszín

Elkészítése

Robotgéppel kikeverem a vajat a porcukor felével, majd beleöntöm a vaniliát és kb 3 tk habtejszínt. Ezután a többi cukrot is hozzádolgozom és ha úgy látom, hogy elbír még egy kis tejszínt, hogy lágyabb legyen, akkor öntök még hozzá. (vigyázz azért, hogy ne legyen folyós a krém)


Ha kihűlt a muffin, megkoronázom a krémmel.

Végül megszórom fahéjas cukorral a tetejét









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése