2017. szeptember 28., csütörtök

Cajun-i tészta ízlés szerint


Ez az  isteni tészta sokféleképpen elkészíthető ...  egyrészt azért, mert nem adok meg pontos mértékeket  (ettől nem kell megijedni!)  és azért mert jelen esetben ugyan kolbásszal készült , de e helyett választhatunk hozzá csirkemellet  vagy akár garnélát is.

Rendkívül gyors és egyszerűen elkészíthető étel  és nagyon finom


Lássuk...


1 közepes fej hagymát  dinsztelek olajon (pl. repce), rádobok egy felkockázott kaliforniai paprikát, kevergetem néhány percig, majd hozzáadom a kolbászt (jó minőségű lecsókolbászt használtam, de elkészíthető csirkemellel vagy akár garnélával is).
Fokhagymával ízesítem és cajun fűszerrel (1 ek)  (a cajun fűszer receptje lentebb olvasható)

Néhány perc alatt összeforgatom, majd a spagetti tésztát nyers állapotban ráteszem, felöntöm húsalaplével és addig főzöm, amíg a tészta meg nem fő.
Ezután hozzáadom a főzőtejszínt  (1.5-2 dl) és utánaízesítek ha kell.



A cajun fűszert én nem készen vásároltam, hanem elkészítettem a következő módon: 

2 tk só
2 tk fokhagymapor
2 1/2 tk pirospaprika
1 tk bors
1 tk vöröshagyma granulátum
1 1/4 tk oregánó
1 1/4 tk kakukkfű
1/2 tk chilli pehely

Ezeket összekeverem, és az ételbe ebből 1 ek -al teszek ill ízlés szerint, a többi a későbbiekben felhasználható


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése