Ez az isteni tészta sokféleképpen elkészíthető ... egyrészt azért, mert nem adok meg pontos mértékeket (ettől nem kell megijedni!) és azért mert jelen esetben ugyan kolbásszal készült , de e helyett választhatunk hozzá csirkemellet vagy akár garnélát is.
Rendkívül gyors és egyszerűen elkészíthető étel és nagyon finom
Lássuk...
1 közepes fej hagymát dinsztelek olajon (pl. repce), rádobok egy felkockázott kaliforniai paprikát, kevergetem néhány percig, majd hozzáadom a kolbászt (jó minőségű lecsókolbászt használtam, de elkészíthető csirkemellel vagy akár garnélával is).
Fokhagymával ízesítem és cajun fűszerrel (1 ek) (a cajun fűszer receptje lentebb olvasható)
Néhány perc alatt összeforgatom, majd a spagetti tésztát nyers állapotban ráteszem, felöntöm húsalaplével és addig főzöm, amíg a tészta meg nem fő.
Ezután hozzáadom a főzőtejszínt (1.5-2 dl) és utánaízesítek ha kell.
A cajun fűszert én nem készen vásároltam, hanem elkészítettem a következő módon:
2 tk só
2 tk fokhagymapor
2 1/2 tk pirospaprika
1 tk bors
1 tk vöröshagyma granulátum
1 1/4 tk oregánó
1 1/4 tk kakukkfű
1/2 tk chilli pehely
Ezeket összekeverem, és az ételbe ebből 1 ek -al teszek ill ízlés szerint, a többi a későbbiekben felhasználható
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése