2017. szeptember 11., hétfő

Ragacsos 'nigella' oldalas fetás-avokádós lilahagyma salátával


Bevallom ez az első kalandom a sertés oldalassal. Soha nem csináltam még belőle semmit, így szokásomhoz híven, most egy kicsit különleges variációba fogtam, ugyanis magát a fő fűszert, a nigellát sem próbáltam ezeddig.

A nigella, vagyis feketekömény nem csak az íze, de a gyógyhatásai miatt is nagyon hasznos fűszer.
foto: google


Hasznos infok a fűszerről: webbeteg.hu  , Babi néni gyógyfüvei , bien.hu


Vágjunk bele....

Hozzávalók: ...itt megjegyzem, nem írok mértéket, ízlés szerint fűszereztem.

Sertés oldalas
Nigella mag
Római kömény mag (egész)

frissen őrölt színes bors
olaj (repce), vagy zsír
szójaszósz
fokhagyma (jó sok...ízlés szerint)

A hús igény szerint feldarabolandó, vagy egészben hagyható. Én egészben hagytam, a végény daraboltam, de célszerűbb sütés előtt... azt hiszem.

A tepsibe szórok nigella magot és római köményt, meglocsolom olajjal és egy kis szójaszósszal, valamint rányomok, vagy aprítok egy jó csomó fokhagymát. Ebbe belehempergetem a megsózott húst, majd darálok rá borsot.

200-220 fokra felmelegített sütőbe tolom úgy, hogy két réteg megnedvesített sütőpapírral jól lefedem, majd még alufóliával is.

Nincs más teendő vele, mint sütni amíg meg nem sül. Ez kb 1.5-2 óra volt nekem. Közben  kétszer kivettem és az alatta levő zsiradékkal meglocsolgattam.

Közben elkészítjük a salátát hozzá.

Először lilahagymát savanyítok. A hagymát felkarikázom és borecetben hagyom állni. Az ecet elveszi a hagyma erősségét és jó savanyúsággal ajándékozza meg, ami nagyon jól jön a hús emésztéséhez.

Egy nagy tányér aljára kézzel darabjaira szedem a fetát, rákockázom az avokádót, megöntözöm egy pici olívaolajjal, lehet rá szórni egy kis nigellát és erre halmozom a leszűrt hagymát .
Isteni!

Csupa finomság és hasznos tápanyag!
Jó étvágyat!


Nigella mag elérhetőség ...én a Diétás termékek webshopban  vettem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése