Bevallom ez az első kalandom a sertés oldalassal. Soha nem csináltam még belőle semmit, így szokásomhoz híven, most egy kicsit különleges variációba fogtam, ugyanis magát a fő fűszert, a nigellát sem próbáltam ezeddig.
A nigella, vagyis feketekömény nem csak az íze, de a gyógyhatásai miatt is nagyon hasznos fűszer.
foto: google
Hasznos infok a fűszerről: webbeteg.hu , Babi néni gyógyfüvei , bien.hu
Vágjunk bele....
Hozzávalók: ...itt megjegyzem, nem írok mértéket, ízlés szerint fűszereztem.
Sertés oldalas
Nigella mag
Római kömény mag (egész)
só
frissen őrölt színes bors
olaj (repce), vagy zsír
szójaszósz
fokhagyma (jó sok...ízlés szerint)
A hús igény szerint feldarabolandó, vagy egészben hagyható. Én egészben hagytam, a végény daraboltam, de célszerűbb sütés előtt... azt hiszem.
A tepsibe szórok nigella magot és római köményt, meglocsolom olajjal és egy kis szójaszósszal, valamint rányomok, vagy aprítok egy jó csomó fokhagymát. Ebbe belehempergetem a megsózott húst, majd darálok rá borsot.
200-220 fokra felmelegített sütőbe tolom úgy, hogy két réteg megnedvesített sütőpapírral jól lefedem, majd még alufóliával is.
Nincs más teendő vele, mint sütni amíg meg nem sül. Ez kb 1.5-2 óra volt nekem. Közben kétszer kivettem és az alatta levő zsiradékkal meglocsolgattam.
Közben elkészítjük a salátát hozzá.
Először lilahagymát savanyítok. A hagymát felkarikázom és borecetben hagyom állni. Az ecet elveszi a hagyma erősségét és jó savanyúsággal ajándékozza meg, ami nagyon jól jön a hús emésztéséhez.
Egy nagy tányér aljára kézzel darabjaira szedem a fetát, rákockázom az avokádót, megöntözöm egy pici olívaolajjal, lehet rá szórni egy kis nigellát és erre halmozom a leszűrt hagymát .
Isteni!
Csupa finomság és hasznos tápanyag!
Jó étvágyat!
Nigella mag elérhetőség ...én a Diétás termékek webshopban vettem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése