Húsfélékből valahogy nem képes az ember annyit elfogyasztani, hogy úgy érezze "máris kidurran" ... köret meg persze kell mindenhez, ezt szolgálja a zöldség ... jelen esetben nyersen, salátaként.
.................
Rozmaringos csirkecomb bacon -bundában
Hozzávalók:
Csirkecomb (én 7 db alsó combot sütöttem)
Bacon (annyi csík, amennyi combot szeretnél)
3 ek olíva olaj
1 ek rozmaring (szárított)
1/4 - 1/2 ek fokhagyma por
1 csipet só (elég ennyi, mert a bacon is sós!)
2-3 csipet bors
Elkészítése:
Keverd össze az olajat a rozmaringgal, a sóval, borssal, fokhagyma porral, majd öntsd rá a combokra, kézzel kend be alaposan a húsokat a fűszeres olajjal.Ha van időd, hagyhatod állni a hűtőben a húst így befűszerezve, de akár rögtön be is tekerheted a bacon csíkokkal és egy nagyon kicsi olajjal meglocsolva, alufóliával befedve beteheted a sütőbe 250 fokra sülni.
30-40 perc múlva vedd le az alufóliát a combokról és süsd tovább 200-230 fokon addig, amíg szépen meg nem pirul ill. át nem sül teljesen.
Míg a hús sül, készítsd el a salátát.
Ebben abszolút szabad kezet adok, bármilyen idény zöldségből elkészítheted, én lila káposztát, iceberg salátát, répát, retket és lila hagymát tettem bele meglocsolva egy kis olíva olajjal és egy fél citrom levével.
Utolsó lépés a tálalás, valamint egy kis trükk a végére: a megsült combokat tálalás előtt kend meg egy kis balzsamecettel ... isteni aromát ad neki :-)
Jó étvágyat!
Erről az oldaladról nem ismertelek. Látom, kezdő bloggerina vagy. Sok sikert!
VálaszTörlésLátogass el hozzám is: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/
Szia! Köszönöm , igen a gasztro vonalon elég kezdő vagyok :-) Én ismerem az oldalad, már olvasgattam :-) Én is kívánok Neked minden jót!
TörlésNagyon guszta.., és finom lehet .-)Gratulálok!
VálaszTörlésKöszi, puszi :-)
Törlés