2014. május 9., péntek

Palacsinta alaprecept...

      ... teljes kiőrlésű lisztből , nyírfacukorral
... azoknak akik még próbálkoznak


Egy abszolút alap palacsintareceptet osztok meg Veletek, ami mégis eltér valamiben a hagyományostól, természetesen valamilyen szinten az egészségtudatosságra hangolt stílusban....

A titok :  teljes kiőrlésű liszt, kókuszzsír   és  a  nyírfacukor

A hozzávalók:

2 csésze tej
1 és 1/3 csésze liszt  (fele-fele: finomliszt és teljes kiőrlésű liszt)
1 tojás
1 evőkanál kókuszzsír (olvasztott)
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál nyírfacukor
szódavíz

Elkészítése:
A szódavíz  kivételével minden hozzávalót keverj össze, majd éppen annyi szódával öntsd fel, hogy megfelelő palacsintatészta állagot kapj   (ez nem jelent sok vizet!)

Egy pár percig hagyhatod állni, majd kószzsírral olajozott palacsintasütőben süsd őket ki.

Töltheted ezután amivel csak szeretnéd!

Jó étvágyat!


Fotó: google





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése