2014. május 15., csütörtök

Citromos csirkecombok mustáros pácban

Citromos, mustáros, ropogós csirkecombok ...

Szeretem  a mustáros pácokat és ez a citromos kombó szerintem telitalálat.

Hozzávalók: 

1 kg csirkecomb
1 és 1/4 csésze  csirke-alaplé
1/4 csésze frissen facsart citromlé
2 tk BIO citromhéj
1 ek olivaolaj

A citromos- mustáros páchoz:

1 ek olivaolaj
1 ek dijoni mustár
1 tk BIO citromhéj
1 és 1/2 tk oregáno
1/2 tk  kakukkfű
1/4 tk só


Elkészítés

Először készítsd el a citromos-mustáros pácot. Ehhez keverd össze a citromhéjat az olivaolajjal, a mustárral, az oregánóval, a kakukkfűvel és a sóval. 


Ha ezzel  elkészültél, az ujjaiddal dörzsöld be a combokat a páccal.

Egy másik tálban keverd össze a csirkealaplét a citromlével és a citromhéjjal.

Egy serpenyőben  hevitsd fel az olivaolajat, tedd a bepácolt combokal bele  és süsd  mindkét oldalát néhány percig, majd öntsd fel a citromos csirkealaplével. Főzd néhány percig, majd egy mélyebb tepsibe átöntve, tedd a sütőbe és süsd 230-250 fokon addig, amíg át nem sül és jó ropogós nem lesz a bőre.



Én kukoricás burgonyapürével tálaltam, de választhatsz hozzá más köretet is.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése