Szeretem a mustáros pácokat és ez a citromos kombó szerintem telitalálat.
Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
1 és 1/4 csésze csirke-alaplé
1/4 csésze frissen facsart citromlé
2 tk BIO citromhéj
1 ek olivaolaj
A citromos- mustáros páchoz:
1 ek olivaolaj
1 ek dijoni mustár
1 tk BIO citromhéj
1 és 1/2 tk oregáno
1/2 tk kakukkfű
1/4 tk só
Elkészítés
Először készítsd el a citromos-mustáros pácot. Ehhez keverd össze a citromhéjat az olivaolajjal, a mustárral, az oregánóval, a kakukkfűvel és a sóval.
Ha ezzel elkészültél, az ujjaiddal dörzsöld be a combokat a páccal.
Egy másik tálban keverd össze a csirkealaplét a citromlével és a citromhéjjal.
Egy serpenyőben hevitsd fel az olivaolajat, tedd a bepácolt combokal bele és süsd mindkét oldalát néhány percig, majd öntsd fel a citromos csirkealaplével. Főzd néhány percig, majd egy mélyebb tepsibe átöntve, tedd a sütőbe és süsd 230-250 fokon addig, amíg át nem sül és jó ropogós nem lesz a bőre.
Én kukoricás burgonyapürével tálaltam, de választhatsz hozzá más köretet is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése