2014. május 16., péntek

Első mandulalisztes próbálkozásom: Zabpelyhes-mandulás palacsinta

Végre kipróbáltam a mandulalisztet. Régóta tervezgetem , hogy veszek és most rá is  szántam magam, ha már annyi jót hallani róla...

Mielőtt megosztanám veletek ennek a finom reggelinek a receptjét  (mi általában reggelire eszünk palacsintát), szólnék néhány szót a mandulalisztről..
foto: google

A mandulaliszt fő tulajdonságai közé tartozik, hogy gazdag a szervezet számára szükséges ásványi anyagokban, mint például a foszfor, vas, a kálcium , a magnézium, a mangán, a cink és a szelén, valamint magas rosttartalma segíti az emésztést.
A mandulaliszt magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánus és a vegán étrendbe is beilleszthető, valamint a paleolit életmód kedvelőinek is alternatívát nyújt a hagyományos liszt helyett. Diétázóknak, fogyókúrázóknak alacsony szénhidrát és kalóriatartalma miatt tökéletes megoldás.

...És akkor a hozzávalók:
1/2 csésze mandulaliszt
1/2 csésze zabpehely
3 ek teljes kiőrlésű liszt
1 csésze tej
1 tojás
1/2 tk vanilia aroma
1 ek nyírfacukor  (vagy barnacukor)
1 csipetnyi só
banán

Elkészítése:
Öntsd a zabpelyhet, a mandulalisztet a blenderbe, vagy szeletelőgépbe. Addig járasd a gépet, amíg liszt állagúra nem alakítja  hozzávalókat.


Kb egy csészényi keverékre lesz szükségünk.

Egy másik tálba keverd ki a tejet, tojást, vaníliát, cukrot és a sót.

A következő lépés, hogy összekevered a nedves és a száraz hozzávalókat és már sütésre is kész a tésztánk.

Töltsd meg nutellával, vagy fahéjas cukorral és borítsd be banándarabkákkal   ... még jobb ötlet, a banánt nyomkodd szét és töltsd meg azzal a palacsintákat és csorgass rá egy kis csokit....NyaMMMI !






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése