2014. május 13., kedd

Cékla a sütimben...?!?!?!

 Hallottatok már ilyet?  Céklát tenni egy sütibe ... mitöbb egy tortába? Én kipróbáltam ... és mondhatom ízlett mindenkinek :-)

Hozzávalók:
375 g megfőzött cékla
300 ml napraforgó olaj
275 g liszt
3 tk sütőpor
100 g kakaópor
100 g tejcsoki (jó minőségű)
5 tojás
225 g cukor
1 csomag vaniliás cukor
300 g  jó minőségű étcsoki
20 g vaj
vaj és zsemlemorzsa a formába


Elkészítése:

Keverd össze a  lisztet, a sütőport és a kakaót.

A tejcsokit reszeld le

5 percig robotgéppel dolgozd el  a tojást a cukorral és a vaniliás cukorral

Háztartási szeletelőgépben, blenderben  pürésítsd a megfőtt céklát az olajjal, majd add hozzá a lisztes keveréket és a tojásos masszát.

Vajazd kia  formát, és szórd be panírmorzsával.

Öntsd a tésztát a formába és süsd 150 fokon kb. 45 percig.

Ha  megsült, vedd kia  sütőből, hagyd még 10 percig pihenni, majd vedd ki a formából és hűtsd le rácson.

Amíg a tészta hű,  reszeld le az étcsokit  és gőz felett olvaszd meg a vajjal.
Ez kerül majd a tortára, ha kihűl.


Én úgy gondolom, önmagában nem teljes így ez a süti, ezért megbolondítottam egy kis Erdei gyümölcs szósszal , amit ismerhetsz már a blogomból ill.  szervírozható tejszínhabbal, vagy fagyival .... ill mindkettővel.

Különleges és finom  !

Az a nagy igazság, ezt a tortát én még Halloween-re készítettem el, szerintem pont stílszerű erre az ünnepre (és persze bármikorra)
Íme néhány fotó még erről az alkalomról



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése