Hozzávalók:
375 g megfőzött cékla
300 ml napraforgó olaj
275 g liszt
3 tk sütőpor
100 g kakaópor
100 g tejcsoki (jó minőségű)
5 tojás
225 g cukor
1 csomag vaniliás cukor
300 g jó minőségű étcsoki
20 g vaj
vaj és zsemlemorzsa a formába
Elkészítése:
Keverd össze a lisztet, a sütőport és a kakaót.
A tejcsokit reszeld le
5 percig robotgéppel dolgozd el a tojást a cukorral és a vaniliás cukorral
Háztartási szeletelőgépben, blenderben pürésítsd a megfőtt céklát az olajjal, majd add hozzá a lisztes keveréket és a tojásos masszát.
Vajazd kia formát, és szórd be panírmorzsával.
Öntsd a tésztát a formába és süsd 150 fokon kb. 45 percig.
Ha megsült, vedd kia sütőből, hagyd még 10 percig pihenni, majd vedd ki a formából és hűtsd le rácson.
Amíg a tészta hű, reszeld le az étcsokit és gőz felett olvaszd meg a vajjal.
Ez kerül majd a tortára, ha kihűl.
Én úgy gondolom, önmagában nem teljes így ez a süti, ezért megbolondítottam egy kis Erdei gyümölcs szósszal , amit ismerhetsz már a blogomból ill. szervírozható tejszínhabbal, vagy fagyival .... ill mindkettővel.
Különleges és finom !
Az a nagy igazság, ezt a tortát én még Halloween-re készítettem el, szerintem pont stílszerű erre az ünnepre (és persze bármikorra)
Íme néhány fotó még erről az alkalomról
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése