2016. február 9., kedd

A legegyszerűbb sajtos rúd recept


Szeretek sütni, főzni ... de mindennél többre értékelem azokat az ételeket, amelyek hip-hop egyről a kettőre elkészíthetők.

Én ennél egyszerűbb sós sütit még nem készítettem...gyors és tökéletes!

Íme a hozzávalók:

20 dkg trappista sajt
20 dkg liszt  (elkészíthető sima fehér búzalisztből, de én fehér tönkölylisztből készítettem és azon felül, hogy így sokkal értékesebb lett a tápértékét illetően, nagyon finom is lett)
20 dkg vaj
1g só

a kenéshez 1 egész tojás

A szóráshoz  választható sajt, szezámmag, köménymag, napraforgó mag stb


Elkészítése

Elsőként a  sajtot lereszeljük, apró lyukú reszelőn.

Itt jön  a legnagyobb segítség, a konyhai robotgép, vagy dagasztógép.
Nekem ehhez hasonló van  (csak azért mutatom, mert a robotgép tág fogalom... a lényeg, hogy forgókéses legyen)
foto:philips

A tésztát kézzel is össze lehet gyúrni természetesen, ha valakinek nincs ilyen szerkentyűje, akkor is lesz finom sütije, de aki megteheti, csak borítsa a sajtot, a lisztet és a kis darabokra vágott vajat és a sót a gépbe...indítsa be és 1-2 perc alatt a tészta kész, úgy, hogy csak a gombhoz kellett hozzányúlnunk.

Így fog kinézni:

Most következik -az ezekre a tésztákra oly jellemző-  hűtés. Ha kézzel gyúrtad a tésztát, lehet tovább kell hűtened, mert a kezed jobban felmelegítette, de ha géppel készítetted, elég 1/2 vagy 1 órára fóliába csomagolva a hűtőbe tenned.

Ha lehűlt, nyújtsd kb 5 mm vastagra, vagdosd ki , kenegesd meg tojással és szórd meg a tetejét.

Én sajttal szórtam, köménymaggal és fehér- ill. fekete szezámmaggal.


200 fokon 10-15 perc alatt megsül.


Mondtam, hogy egyszerű lesz :-)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése