Szeretek sütni, főzni ... de mindennél többre értékelem azokat az ételeket, amelyek hip-hop egyről a kettőre elkészíthetők.
Én ennél egyszerűbb sós sütit még nem készítettem...gyors és tökéletes!
Íme a hozzávalók:
20 dkg trappista sajt
20 dkg liszt (elkészíthető sima fehér búzalisztből, de én fehér tönkölylisztből készítettem és azon felül, hogy így sokkal értékesebb lett a tápértékét illetően, nagyon finom is lett)
20 dkg vaj
1g só
a kenéshez 1 egész tojás
A szóráshoz választható sajt, szezámmag, köménymag, napraforgó mag stb
Elkészítése
Elsőként a sajtot lereszeljük, apró lyukú reszelőn.
Itt jön a legnagyobb segítség, a konyhai robotgép, vagy dagasztógép.
Nekem ehhez hasonló van (csak azért mutatom, mert a robotgép tág fogalom... a lényeg, hogy forgókéses legyen)
foto:philips
A tésztát kézzel is össze lehet gyúrni természetesen, ha valakinek nincs ilyen szerkentyűje, akkor is lesz finom sütije, de aki megteheti, csak borítsa a sajtot, a lisztet és a kis darabokra vágott vajat és a sót a gépbe...indítsa be és 1-2 perc alatt a tészta kész, úgy, hogy csak a gombhoz kellett hozzányúlnunk.
Így fog kinézni:
Most következik -az ezekre a tésztákra oly jellemző- hűtés. Ha kézzel gyúrtad a tésztát, lehet tovább kell hűtened, mert a kezed jobban felmelegítette, de ha géppel készítetted, elég 1/2 vagy 1 órára fóliába csomagolva a hűtőbe tenned.
Ha lehűlt, nyújtsd kb 5 mm vastagra, vagdosd ki , kenegesd meg tojással és szórd meg a tetejét.
Én sajttal szórtam, köménymaggal és fehér- ill. fekete szezámmaggal.
200 fokon 10-15 perc alatt megsül.
Mondtam, hogy egyszerű lesz :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése