2013. április 27., szombat

Változatok csirkemellre No.1. - Thai koriander-zöldes csirkemell


Néha unalmas tud lenni a roston sült, natúr csirkemell ... ez az érzés biztos ismerős azok számára, akik valaha fogyóztak, vagy  'ne-adj-Isten' még most is sanyargatják magukat :-)
Unalmas is ... én már csak tudom, de hatásos!!! (sok zöldséggel !!! NEM ám tésztával , vagy sült krumplival !!!)  ... Épp ezért mindig máshogy fűszerezem, most  például koriander zölddel és szójaszósszal ... finom lett!

A marinád hozzávalói: 

2 gerezd fokhagyma (aprítva)
1/2  csésze friss korianderzöld  (vagy 2 evőkanál szárított)
1 ek szójaszósz
1 ek szezám olaj (lehet olíva olaj is, vagy akár normál étolaj...) 

A hozzávalókat jól összekeverem, beleforgatom a csirkemelleket  (kb 4 szelet)  és beteszem a hűtőbe kb. 1 órára

Platnin, grillsütőn, vagy bármilyen serpenyőben külön hozzáadott zsiradék nélkül megsütöm mindkét oldalát  és valamilyen szabadon választott zöldsalátával tálalom.
Íme egy gyors, egyszerű  vacsora recept ... lelkiismeret furdalás nélkül :-)


Jó étvágyat, próbáljátok ki és írjátok meg, milyen lett :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése