2017. október 7., szombat

Roppanós almás lepénykék




Az őszi hónapok egyik kedvelt  sütési alapanyaga az alma, amit előszeretettel alkalmazok is.

Hozzávalók:



Alaptésztához:

1+1/4 csésze liszt
1ek cukor
1/2 kk só
1 + 1/2 tk sütőpor
1/2 tk fahéj
1/4 tk szerecsendió
1 tojás
2 ek olaj
1 csésze tej




A ropogós morzsához:

1/4 csésze liszt
1/4 csésze barna nádcukor
1/4 csésze apró szemű zabpehely
1/2 tk fahéj
45 g vaj

1 alma

Elkészítése:

Az alaptésztához valókat kikeverem, majd a morzsa hozzávalóit elmorzsolom az ujjaim, a tenyereim között, hogy morzsaszerű állagot kapjon

Az almát lereszelem és kinyomkodom, félreteszem

Az alapmasszát olajozott palacsintasütőbe adagolom, rárétegezek egy kis almát , majd a morzsát.

Kisütöm őket, mint az amerikai palacsintákat.


Aki szeretné halmozni az élvezeteket, az megszórhatja porcukorral, fahéjjal amikor elkészültek, vagy csorgathat rá juharszirupot akár.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése