2016. október 16., vasárnap

Az olasz konyha egyik gyöngyszeme a Caprese...

Avokádós csirkemell Caprese

A Caprese egy olasz klasszikus étel. Sokféleképpen elkészíthető ...salátaként, előételként, főételként.
Bazsalikom, balzsamecet, paradicsom és mozarella a négy fő hozzávaló, amelyek a Caprese sajátos jellegét megadják.


Az avokádós csirkemell Caprese hozzávalói 4főre

500 g csirkemell filé
1/2 tk fokhagymapor
1/2 tk vöröshagymapor ( (vagy 1 ek vöröshagymakrém)
1-2 ek  olasz fűszerkeverék  (saját készítésű...lásd lent)
só és frissen őrölt bors
2 ek oliva olaj
2 zacskó mozzarella (felkarikázva)
1 avokádó (elhagyható) (felszeletelve)
2 paradicsom (felkarikázva)
Balzsamecet vagy balzsamecetkrém  (Lidl)
friss bazsalikom

Olasz fűszer (szárított fűszerekből)
Keverd össze a következőket és tárold zárható üvegben: 1 ek petrezselyem + 1 ek bazsalikom + 1 ek oregánó +1 tk fokhagymapor  + 1 tk kakukkfű +  1 tk vöröshagymapor + 1 tk rozmaring + 1 tk pirospaprika pehely + 1/4 tk bors



Elkészítés

Egy tálban keverd össze a fokhagymaport, a vöröshagymaport, az 1-2 evőkanál olasz fűszerkeveréket, a fél tk sót és a 1/4 tk borsot az olíva olajjal. Ebbe forgasd bele a csirkemell filéket.

Ha van idő, hagyhatod őket pácolódni 1-2 órát.

Tedd a tűzhelyre a serpenyőt és ha már forró, helyezd rá a csirkemelleket. Süsd egyik oldalát 4-6 percig, majd fordítsd meg és pakold rá a sajtot, az avokádót, a paradicsomot és a bazsalikom leveleket, fedd le és takarékon süsd, amíg át nem sül a hús.


Rizzsel  azonnal tálalható... jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése