2017. április 24., hétfő

Skinny töltött kaliforniai paprika



Skinny... mondhanám akár azt is, hogy diétás, vagy fitnesz...de nekem ez tetszett....Skinny töltött kaliforniai paprika.

Alapjában véve már az jó, hogy  egész sok zöldséget, ezáltal rostot tartalmaz ez az étel, hiszen egy egész kaliforniai paprika azért jó kis zöldség adag, de nem csupán ez teszi kímélővé.
A töltelék a telitalálat...olyan  csirkés tölteléket tartalmaz, amellyel az össz kalóriaértéke az ételnek 270 kcal és csak 22 g szénhidrátot, csupán 5 g zsírt, viszont 35.4 g fehérjét rejt magában. ... és még finom is

Hozzávalók (3 főre)

3 db nagy kaliforniai paprika
300 g csirkemell filé
1 újhagyma
1 kisebb fej lilahagyma
1 kis chilli  (akár el is hagyható)
fokhagyma granulátum, só, bors ízlés szerint
125 g cottage cheese
mozzarella a tetejére
igény szerint gomba
egy marék friss zöldfűszer (bazsalikom, metélőhagyma pl)

Elkészítése:
A paprikáknak levágom a tetejét, eltávolítom a magokat
A csirkemellet, ha nem darálva vettem, robotgépben felaprítom, majd vele aprítom a hagymákat, majd belekeverem a többi hozzávalót, kivéve a sajtot

A csirkés masszával megtöltöm a paprikákat, reszelek rá egy kis sajtot, a paprika tetejét ráhelyezem és előmelegített sütőben  200 fokon sütöm kb  1/2 órát, majd leveszem a paprika tetejét és még úgy is sütöm addig, amíg teljesen át nem sül (ez kb még20 - 30 perc)

Köret nélkül tálalható, de aki ragaszkodik, ehet hozzá mondjuk párolt rizst, bár ebben az esetben a tápértéke igencsak megemlekedik...

Jó étvágyat



Megjegyzés: A gasztronómiával és az egészséges táplálkozással hobbiként foglakozom, ami annyit jelent, hogy az ezirányú ismereteimet  nagyrészt az internet adja, valamint személyes tapasztalataimat osztom meg. A tápérték kiszámítását önmagam egy alkalmazás segítségével végzem, ezért 100 %-ban nem biztos, hogy fedi a valóságot.

Köszönöm, ha ezt elfogadjátok




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése